De huur opzeggen

Op deze pagina leest u hoe u de huur van uw woning of parkeerplek opzegt en waarmee u rekening moet houden.

De opzegtermijn is tenminste één maand

De huur opzeggen van uw woning of parkeerplek kan op elke werkdag. Zegt u bijvoorbeeld op 6 juni de huur op? Dan loopt uw huurcontract door tot en met tenminste 5 juli. Dit is dan de laatste huurdag. In de tussentijd gaan wij op zoek naar een nieuwe huurder en heeft u genoeg tijd om te verhuizen. Valt de einddatum in het weekend of op een feestdag? Dan schuift de einddatum door naar de eerstvolgende werkdag.

Huuropzegging woning

Via uw persoonlijke pagina zegt u makkelijk en snel de huur van uw woning op. 

Huuropzegging medehuurder

Huurt u samen een woning en wilt u uw deel van het huurcontract opzeggen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 - 807 07 00.

Huuropzegging bij overlijden

Als nabestaande heeft u een overlijdensakte van de Gemeente nodig om de huur op te zeggen. Deze kunt u persoonlijk bij ons inleveren aan de balie, per post of mailen naar klantenservice-at-mijande.nl. Geef als nabestaande de huuropzegging door via dit formulier.

Huuropzegging parkeerplaats of garagebox

Geef de huuropzegging van uw parkeerplaats of garagebox door via uw persoonlijke pagina.

Wij bellen u voor het maken van een afspraak

Heeft u de huuropzegging ingeleverd? Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op voor een bezoek bij u thuis. Dit noemen wij de voorinspectie. Tijdens deze voorinspectie legt de technisch consulent uit wat u moet doen in de woning, voordat u de sleutels inlevert. Ook kunt u overnames met hem bespreken. De technisch consulent kan een tweede bezoek met u afspreken. Het tweede bezoek is een laatste controlemoment in de woning op de dag dat u de sleutels inlevert. Spreekt hij geen eindcontrole met u af? Dan levert u de sleutels op de laatste dag van de huur in bij ons op het kantoor.

De nieuwe kandidaat komt uw woning bekijken

Na de voorinspectie bieden wij uw woning aan op onze website. Mensen die een woning zoeken kunnen dan op uw woning reageren. Hebben wij een nieuwe kandidaat gevonden? Dan mag hij/zij uw woning bekijken. De kandidaat neemt contact met u op voor het afspreken van een bezichtiging.

Misschien kan de nieuwe huurder spullen van u overnemen

Misschien kunt u spullen als overname aanbieden aan de nieuwe huurder. Tijdens de voorinspectie overlegt u met de technisch consulent welke overnames u hebt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Laminaat
  • Vloerbedekking
  • Gordijnrails

Levert u de sleutels in en hebben wij nog geen nieuwe huurder gevonden? Dan kunt u ervoor kiezen om te wachten op de nieuwe huurder. Neemt de nieuwe huurder niks over? Dan heeft u nog twee dagen om de overname(s) netjes en zonder schade te verwijderen.