Informatie over de huurverhoging en inkomensafhankelijke huurverhoging in 2023

Voor 1 mei ontvangen de meeste huurders een bericht van ons over de huurverhoging die geldt vanaf 1 juli 2023.

 

Huurverhoging sociale huurwoningen

De overheid bepaalde dat wij dit jaar de huur van onze sociale huurwoningen met maximaal 3,1% mogen verhogen. Wij verhogen de huurprijs voor de meeste woningen met maximaal 2,6%.

 

Inkomensafhankelijke huurverhoging
Voor huurders met een hoger inkomen in 2021 verhogen wij de huurprijs met € 50. Deze huurders zijn niet direct afhankelijk van een sociale huurwoning. Daarom vragen wij aan deze groep huurders een hogere huurverhoging. 

 

Huurverhoging vrije sector woningen

De huur van onze vrije sector woningen verhogen wij met 4,1%.

 

Aandacht voor huurders met financiële problemen  
Wij helpen huurders, die financiële problemen hebben of verwachten. Dit doen we door de persoonlijke situatie van de huurder te bespreken en daar afspraken met elkaar over te maken. Heeft of verwacht u financiële problemen? Neem dan contact met ons om samen te kijken naar de mogelijkheden.

 

Positief advies Huurdersraad 
Elk jaar maken wij een voorstel voor de huurverhoging en sturen dit voorstel voor advies aan de Huurdersraad; de vertegenwoordiging van de huurders van Mijande Wonen. De Huurdersraad gaf een positief advies op ons voorstel. 

 

Huurverlaging 2023

Een aantal huurders krijgt dit jaar een huurverlaging. Klik hier voor meer informatie.

 

Informatie over de huurverhoging  
In april ontvangt iedere huurder bericht over de huurverhoging die voor zijn of haar woning geldt. Meer informatie vindt u hier.