Soms gaat het even minder goed en kunt u wel wat hulp gebruiken. In Nederland zijn veel organisaties die inwoners helpen. Of het nu gaat om ondersteuning bij eenzaamheid, hulp bij het aanschaffen van schoolspullen, het halen van betaalbare kleding of bij (geld)zorgen: er is iemand die u verder helpt.

 

Schakel Dinkelland
In Dinkelland is Schakel het startpunt voor al uw vragen, zorgen en ideeën over alledaagse zaken. Schakel verbindt, vindt en ondersteunt. Dat doen zij met verschillende professionals en vrijwilligers. Kijk op www.schakeldinkelland.nl voor meer informatie.

 

Gemeente Twenterand
In Twenterand vindt u het Zorginformatiepunt van ZorgSaam Twenterand. Hier helpen ze u met vragen over welzijn, wonen, Wmo en zorg. Jong en oud kan hier terecht. Kijk op de website voor meer informatie: Zorginformatie●punt - ZorgSaam Twenterand

 

Daarnaast zijn er verschillende organisaties, stichtingen en fondsen waar u misschien gebruik van wilt maken. Bijvoorbeeld voor hulp bij uw geldzaken, om goedkoop spullen te halen en meer.

 

Geldzorgen en regelingen
Is het lastig om alle rekeningen te betalen? Wilt u meer informatie over toeslagen of ander regelingen waar u misschien recht op hebt? Voor geldzaken zijn er verschillende organisaties waar u naartoe kunt met vragen.

 

Kleding, spullen en eten
Goedkoper (tweedehands) kleding en spullen kopen?

 

Voor kinderen

 

Sporten en meedoen