Deze maand (juli) wijzen wij de wisselwoningen toe. Wij worden door veel bewoners benaderd; iedereen geeft zijn/haar voorkeur door en sommige woningen zijn meer gewild dan andere. Daarom hebben wij besloten om de wisselwoningen toe te wijzen op basis van loting. Zo hebben alle bewoners een gelijke kans op een wisselwoning. Deze manier van toewijzen stemden we ook af met de bewonerscommissie. Bewoners ontvingen een brief met uitleg over de loting.

Alle wisselwoningen hebben 3 slaapkamers. Wij zorgen er natuurlijk voor dat alle woningen schoon, heel en veilig zijn op het moment dat u de sleutel ontvangt. Daarnaast zijn alle woningen geschilderd en/of behangen en is er raam- en vloerbekleding. In sommige woningen zitten nu nog zelf aangebrachte voorzieningen (ZAV’s) zoals garages en schuren. Het kan zijn dat we deze ZAV weghalen vanwege de staat van de ZAV.

 

Elke bewoner in fase 1 kiest 5 wisselwoningen waar hij/zij wel tijdelijk zou willen wonen. Voor vrijdag 15 juli 2022 geven bewoners hun voorkeur door.

 

Hoe werkt deze loting?

Is de bewoner de enige die deze woning heeft opgegeven? Dan krijgt deze bewoner deze woning toegewezen. Zijn er meerdere bewoners die deze woning hebben opgegeven? Dan wordt er geloot op dinsdag 19 juli 2022. Op woensdag 20 juli 2022 versturen wij alle toewijzingsbrieven.

 

Wat gebeurt er als uw 5 voorkeuren toegewezen zijn aan andere bewoners?

Dan wijzen wij de betreffende bewoner een andere wisselwoning toe. Op het antwoordformulier geven bewoners ook aan in welke 2 wisselwoningen zij absoluut niet wilt wonen. Deze wijzen wij dan ook niet toe aan deze bewoners.

 

We hebben niet voldoende wisselwoningen in de wijk

Dit betekent dat een aantal bewoners buiten de wijk een wisselwoning toegewezen krijgt. Welke woningen we hiervoor gaan gebruiken, is nog niet bekend. Met bewoners die een wisselwoning buiten de te willen, gaan wij in gesprek en bekijken samen wat de mogelijkheden zijn.

 

Sommige bewoners krijgen rechtstreeks een wisselwoning toegewezen

Een aantal bewoners koos voor een nieuwbouwwoning in fase 2 of fase 3. Dat betekent dat zij langer gebruik maken van een wisselwoning. Gaan  bewoners  verhuizen naar een nieuwbouwwoning in fase 2 of 3? Dan is het aan te raden om een wisselwoning in een latere fase van het project of een woning buiten de wijk op te geven als voorkeur. Zo voorkomen we dat bewoners van wisselwoning naar wisselwoning verhuizen. Het kan zijn dat wij wisselwoningen uit fase 2, 3 of 4  alsnog uit de loting halen om deze rechtstreeks aan deze bewoners toe te wijzen.

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag!
Heeft u vragen of over andere zaken die bij u spelen, neem dan gerust contact met ons via 088 807 07 00.