Dit voorjaar spraken we met alle bewoners van De Oale Bouw met een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd over hun woonwensen. Van 23 woningen gaven bewoners aan een voorkeur te hebben voor het renoveren van hun huidige woning. De mogelijkheid om deze woningen te renoveren, hebben wij vervolgens uitgebreid onderzocht en getoetst aan onze uitgangspunten. Daaruit blijkt dat het renoveren van de meeste woningen in De Oale Bouw helaas niet haalbaar is. Vanwege de technische staat en de huidige plattegrond van de woningen is het te duur om deze woningen te renoveren naar toekomstbestendige woningen.

 

Bij 4 woningen in de Oranjestraat gaan we kijken of renovatie mogelijk is en past binnen het stedenbouwkundig plan. Deze woningen zijn in leeftijd/kwaliteit vergelijkbaar met de 13 woningen in de Borggrevestraat en de Nassaustraat, waarvan we eerder al besloten die wel te renoveren.

 

Donderdag 27 augustus spraken wij samen met Beltman architecten en een aantal leden van de bewonerscommissie met de bewoners die renoveren als voorkeur aangaven. De bewoners vertelden wat hun redenen zijn om te willen renoveren en we gaan met elkaar bekijken of en hoe we die kunnen vertalen in het nieuwe plan, zodat we zoveel mogelijk ook deze woonwensen kunnen meenemen. Tijdens de gesprekken zetten we daarvoor de eerste stap en dat werken we de komende periode verder uit.

 

Samen met Beltman Architecten en de bewonerscommissie zijn wij op basis van de woonwensen van de bewoners en de uitgangspunten van Mijande Wonen bezig met het plan voor de wijk en de bewoners. Begin oktober 2020 delen we stap 1 met alle bewoners met een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd. Half september ontvangen bewoners hiervoor een uitnodiging. Stap 1 is het voorstel voor de indeling van de kavels en de verschillende woningtypes. Wat de bewoners daarvan vinden, vertalen we waar mogelijk in het plan.