Doordat er de afgelopen weken veel regen is gevallen staat het grondwater erg hoog. Dit kan wateroverlast veroorzaken, zoals water in de kelder of kruipruimtes.

 

Helaas kunnen wij hier op dit moment niets aan doen.

 

Wanneer het grondwaterpeil zakt, zal het meeste water in de kelder of kruipruimte ook wegzakken. Het laatste beetje water kunt u weghalen met een dompelpomp, een waterstofzuiger of door het met een emmer weg te scheppen.

 

Wanneer het water in de kelder verdampt kan het lijken alsof de waterleidingen lekken. Dit kunt u controleren door naar de watermeter te kijken. Als u geen kranen heeft openstaan, zou de watermeter stil moeten staan. Loopt de meter wel door? Dan kan er sprake zijn van een lekkage in de leiding. Neem in dat geval contact met ons op.

 

Wat u zelf kunt doen

Ventileer de kelder goed zodat deze kan drogen. Sommige kelders hebben een raam, open deze dan. Heeft uw kelder geen raam? Zet dan de kelderdeur een klein stukje open.

Voorkom schade aan uw spullen door vocht. Als het kan, is het beter om uw spullen niet op de vloer maar op planken te plaatsen. Het is verstandig om kwetsbare spullen tijdelijk niet in de kelder te bewaren.