De jaarvergadering van de Huurdersraad vond dit keer plaats op dinsdag 9 en woensdag 10 april. Dinsdag konden huurders in Dinkelland de vergadering bijwonen in Denekamp en op woensdag huurders uit Twenterand in Vriezenveen. Op beide avonden waren er zo’n 20 huurders aanwezig.

 

Terugblik en jaarverslag
Bij de jaarvergadering vertelt de huurdersorganisatie wat zij het afgelopen jaar gedaan hebben en presenteren ze het jaarverslag. Bij deze jaarvergadering waren ook verschillende medewerkers van Mijande Wonen aanwezig om een presentatie te geven.

 

Huuraanpassing
Een van de onderwerpen die op de agenda stond was de jaarlijkse huuraanpassing. De huurdersorganisatie heeft een adviserende rol bij het voorstel voor een huuraanpassing. Het voorstel van dit jaar werd gepresenteerd en toegelicht. Ook werd verteld wanneer en hoe mensen bezwaar kunnen maken. Voor 1 mei ontvangen alle huurders de persoonlijke brief met het voorstel tot huuraanpassing.

 

PAMMM
Mijande Wonen gaf verder een presentatie over het nieuwe initiatief PAMMM: Praat Actief Mee Met Mijande. De eerste PAMMM-bijeenkomst in maart dit jaar was een succes. Zo’n 50 huurders waren aanwezig en praatten mee over het onderwerp noaberschap. Er ontstonden mooie gesprekken en mensen kwamen met goede ideeën.

 

De volgende bijeenkomst is op 11 juni (in de gemeente Dinkelland) en staat in het teken van onderhoud & verduurzaming. Wilt u hierbij zijn? Meld u dan aan door een mail te sturen naar pammm-at-mijande.nl of bel ons op nummer 088 807 07 00.

 

Is het voor u lastig om naar de locatie te komen? Wij kunnen u dan ophalen en weer thuisbrengen. Geef bij uw aanmelding dan aan dat u gebruik wilt maken van onze taxiservice.

 

Na afloop van de jaarvergadering was er tijd en ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en om vragen te stellen aan de huurdersorganisatie of Mijande Wonen.

 

Zelf meepraten
Wilt u zelf als lid van de huurdersorganisatie meepraten? Op de website van de huurdersorganisatie vind u meer informatie over wat ze doen, hoe vaak ze vergaderen en meer.