Onlangs zijn Mijande Wonen en Trebbe gestart met het verduurzamen van 36 woningen aan de Bevert en Linderflier in Vroomshoop. Na de werkzaamheden ervaren de bewoners meer wooncomfort en zijn de woningen een stuk energiezuiniger; de 36 woningen hebben straks energielabel A.

 

“Als woningcorporatie hebben wij geen invloed op de hoogte van de energieprijzen.  Door onze woningen energiezuiniger te maken, kunnen we er wel voor zorgen dat onze woningen minder energie verbruiken. Daarom werken we er hard aan om zoveel mogelijk woningen per jaar te verduurzamen,” vertelt manager Vastgoed Rudy Ligtenberg. “Met hart voor de bewoners en oog voor betaalbaarheid, ik ben blij dat we daar met Mijande Wonen, vanuit een hele prettige samenwerking aan mogen werken”, vertelt Wouter Huuskes, directeur bij Trebbe.

 

Toekomstbestendig en energiezuinig

De 36 eengezinswoningen die onder handen worden genomen, liggen aan de Bevert en Linderflier in Vroomshoop. Door onder meer het vervangen van daken, kozijnen en deuren en het naisoleren van de dakplaten en spouwen en het opnieuw inregelen van de cv-ketels zijn de woningen veel energiezuiniger. Verder komt er CO2-gestuurde mechanische ventilatie,, wordt er buiten- en binnen geschilderd en asbest gesaneerd. Ook is er aandacht voor biodiversiteit door onder meer het inmetselen van vleermuizenkasten. De werkzaamheden gingen begin dit jaar van start, naar verwachting wordt de laatste woning rond de zomer opgeleverd.

 

Een prettige samenwerking

“Mijande Wonen en Trebbe zijn geen onbekenden van elkaar”, vertelt Wouter Huuskes. Eerder verduurzaamden zij al in totaal in totaal 48 woningen in Vroomshoop, 120 woningen in Vriezenveen en 13 woningen aan Bevert in Vroomshoop.” Binnenkort wordt de samenwerking uitgebreid naar de nieuwbouw. Mijande Wonen en Trebbe realiseren de eerste fase van de herstructurering De Oale Bouw in Westerhaar-Vriezenveenswijk.