Dinsdag 12 februari was er een zitting tussen de koper van de appartementen in Weerselo en Mijande Wonen.  Hierover is berichtgeving geweest. Hieronder leest u onze reactie.

 

De minister heeft de vergunning voor de verkoop van 3 appartementen in Weerselo ingetrokken omdat de verkoop door de voormalig bestuurder van Mijande Wonen niet volgens de vergunning is gegaan. Dat betekent dat de verkoop van de 3 appartementen in Weerselo nietig is en teruggedraaid moet worden. Mijande Wonen voert dit besluit van de minister uit. Partijen komen hier met elkaar niet uit en inmiddels loopt er een juridische procedure.

 

De koper van de appartementen verzoekt nu om een getuigenverhoor. Mijande wijst dit verzoek af omdat alle informatie en relevante e-mails al zijn verstrekt. Er ligt een heel pakket aan informatie en feiten op tafel. Het horen van getuigen voegt volgens ons niets toe aan het uitvoeren van het besluit van de minister: het terugdraaien van de verkoop van de drie appartementen. Het horen van getuigen kost daarnaast veel tijd en geld, dat wij veel beter kunnen en willen besteden aan prettig en betaalbaar wonen voor onze huurders.

 

Meer achtergrond leest u hier: