Jaarlijkse aanpassing 5,3%

Huurders van Mijande Wonen ontvangen voor 1 mei de brief met daarin het voorstel tot huuraanpassing. Voor de meeste huurders geldt dat de huur verhoogd wordt met 5,3%. Het aanpassen van de huur is nodig om voldoende geld te hebben voor het onderhoud en het verduurzamen van onze woningen en om nieuwe woningen te bouwen. 


Maximaal percentage
De overheid bepaalt ieder jaar met hoeveel procent de huren maximaal mogen stijgen. Dit jaar is dat 5,8%. Dit percentage is gebaseerd op de gemiddelde loonontwikkeling. Wij verhogen de huurprijs in de meeste gevallen met 5,3%. Naast de huurprijs zijn ook eventuele servicekosten aangepast.

 

Uitzonderingen
In een aantal gevallen voeren wij geen huurverhoging of een lagere huurverhoging door:

  • Sloopwoningen, deze krijgen geen huurverhoging (0%)
  • Woningen die worden verhuurd onder de leegstandswet (0%)
  • Woningen die een eenmalige huurverlaging toegekend kregen in 2024 (0%)
  • Woningen die over de maximale huurprijs heengaan als we 5,3% doorvoeren. Zij krijgen een verhoging die ligt tussen de 0,01% en 5,29%.
  • Huurders met een hoger inkomen krijgen een inkomensafhankelijke huurverhoging.
  • Woningen met een hoge huurprijs (boven de sociale huurprijsgrens) krijgen een verhoging van 5,5%.

 

Persoonlijke brief
Alle huurders ontvangen voor 1 mei de brief over de huuraanpassing. Hierin lezen zij wat hun nieuwe huurprijs vanaf 1 juli 2024 wordt.

 

Bezwaar maken
Huurders die het niet eens zijn met het voorstel tot huuraanpassing kunnen tot 1 juli 2024 bezwaar maken. Wel gelden er bepaalde redenen om bezwaar te kunnen maken. Op de website van de Woonbond leest u precies in welke situaties u bezwaar kunt maken: Redenen om bezwaar te maken | Woonbond

 

Bezwaar maken kan door voor 1 juli 2024 een het bezwaarformulier in te vullen en naar ons te sturen:
Mijande Wonen
Postbus 232
7670 AE Vriezenveen
mail-at-mijande.nl


Bezwaarformulier: