Vlag mag in top!

In Vroomshoop, Weerselo en Ootmarsum bouwen we in totaal 16 nieuwe levensloopbestendige woningen. We bouwen:

  • 5 onder 1 kapwoning, Nassaustraat in Vroomshoop (dit is een sloop/nieuwbouwproject)
  • 4 onder 1 kapwoning, Spikkert in Weerselo (nieuwe kavel)
  • 7 onder 1 kapwoning, Brookhuis in Ootmarsum (nieuwe kavel)


Razend tempo
De bouw van deze woningen is nu zo’n 2 maanden bezig. In Vroomshoop bereikten we woensdag 8 mei het hoogste punt en binnenkort kan aannemer Trebbe de vlag ook in Weerselo en Ootmarsum hijsen. De zestien levensloopbestendige woningen realiseert Trebbe met Trebbe BasisWonen. Dit is het concept voor grondgebonden woningen, waarbij een groot deel van de bouw in de fabriek plaatsvindt. Denk hierbij aan een geprefabriceerd casco en dak. Ook het Gevelklaar systeem van Spaansen zorgt voor een hoge bouwsnelheid.


In een tijd waarin er veel vraag is naar woningen, zijn we blij dat we met deze werkwijze snel nieuwe, duurzame en toekomstbestendige woningen kunnen toevoegen aan ons bezit.” Aldus Bram Haverkort van Mijande Wonen.


Gevelklaar systeem
Het bestaande betoncasco van Spaansen vormt de basis van het Gevelklaar systeem. Dit betoncasco is inclusief instortvoorzieningen zoals elektra- en waterleidingen. Bij ‘Gevelklaar’ wordt het prefabsysteem verder uitgebreid door de kozijnen tijdens de fabricage in te storten en de wanden te voorzien van isolatie.


Steenstrips
De volgende stap is dat keramische steenstrips (strip voor strip) met het RoboBrick systeem op de isolatie verlijmd worden. Zowel rechte strips als hoekstrips, waarna de gevel traditioneel gevoegd wordt. Daarna volgen het transport naar en de montage op de plek van bestemming.


Snel, duurzaam en minder overlast
Door op deze manier te bouwen lukt het om in ongeveer 5-6 maanden tijd 16 woningen te bouwen en op te leveren. Bovendien is er geen grootschalige bouwplaats inrichting nodig. Veel elementen komen aan op de bouwplaats en worden meteen op de juiste plek gezet. Er is weinig tot geen opslag nodig en de overlast voor omwonenden is daardoor beperkt. Verder voldoet deze manier van bouwen aan de BENG (bijna energieneutraal gebouwd) eisen en krijgen bewoners straks een fijne, goed geïsoleerde woning. Natuurlijk met zonnepanelen en een warmtepomp.


Verhuur woningen
De woningen bieden we over een aantal weken te huur aan op WoningHuren.nl. Ingeschreven woningzoekenden kunnen dan reageren. Alle woningen hebben slapen/baden op de begane grond. Op de 1e verdieping zijn nog twee slaapkamers.