Het tijdelijk Noodfonds Energie

Huishoudens met hoge energiekosten en lagere inkomens kunnen in 2024 op extra steun rekenen. Het Tijdelijk Noodfonds Energie betaalt een deel van de energierekening. Of u in aanmerking komt en welk bedrag het Noodfonds betaalt, hangt af van uw inkomen en energierekening.

 

Over het noodfonds
In 2024 is er geen energietoeslag en geen prijsplafond. Het is daardoor voor veel huishoudens lastig om de hoge energierekening in de winter te kunnen betalen. Het Tijdelijk Noodfonds Energie is er voor huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening. Het Noodfonds helpt mensen om energieschulden te voorkomen. Het Noodfonds biedt financiële steun voor een periode van zes maanden.

 

Aanvragen kan vanaf januari 2024

Vanaf januari 2024 is het mogelijk om financiële steun van het Tijdelijk Noodfonds Energie aan te vragen. Dit kunt u doen via de website van het Noodfonds: Tijdelijk Noodfonds Energie. Het Noodfonds bepaalt of u in aanmerking komt voor financiële steun. Welk bedrag het Noodfonds betaalt, hangt af van uw inkomen en de hoogte van uw energierekening.

 

Heeft u recht op een bijdrage van het Noodfonds?

Het Tijdelijk Noodfonds Energie gaat uit van de volgende voorwaarden:

  • Een huishouden heeft een bruto-inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum.
  • Het huishouden heeft zelf een energiecontract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier en deze rekening is hoger dan 8 tot 10% van het gezamenlijke bruto-inkomen.
  • Het Noodfonds betaalt het deel van de maandelijkse energierekening dat meer is dan 8 tot 10% van het gezamenlijke bruto-inkomen van het huishouden.
  • Een huishouden kan een bijdrage aanvragen voor zes maanden. 

Klik hier voor meer informatie over het Tijdelijk Noodfonds Energie.

Tijdelijk Noodfonds Energie