Het advies van de overheid is dat u nu zoveel mogelijk thuis blijft en sociale contact zoveel mogelijk beperkt. Maar hierdoor kan je je soms best eenzaam voelen. Zit u door het coronavirus veel alleen thuis? Of voelt u zich ongerust of alleen? Er zijn verschillende initiatieven die u graag een luisterend oor bieden en met u willen meedenken of tips hebben. Hieronder vindt u er een aantal:

 

Het Meldpunt Eenzaamheid [Twenterand]. Het meldpunt biedt een luisterend oor, denkt met u mee en heeft misschien tips en adviezen voor u. U kunt het Meldpunt Eenzaamheid op verschillende manieren bereiken:

Website: www.help-me.nu

E-mail: contact@help-me.nu

Telefoon: (0546) 481 450
 

Luisterlijn
Bij de telefoonlijn voeren vrijwilligers gesprekken met mensen die zich angstig of eenzaam voelen, of om een andere reden behoefte hebben aan een luisterend oor. De Luisterlijn is anoniem te bereiken via 0900 0767 (lokaal tarief). De Luisterlijn biedt een luisterend oor, maar is er niet om medische vragen te beantwoorden. Op www.luisterlijn.nl is er ook de mogelijkheid om met vrijwilligers te mailen of chatten.

 

Rode Kruis
Het Rode Kruis heeft een Hulplijn voor een luisterend oor voor kwetsbaren en ouderen die in quarantaine of thuisisolatie zitten en extra hulp kunnen gebruiken. Het telefoonnummer is 070-4455888.

 

ANBO heeft een telefoonlijn voor ouderen geopend. Minder sociale contacten door coronavirus? ANBO-medewerkers zitten klaar voor een praatje. Heeft u een vraag over het coronavirus, maakt u zich zorgen of wilt u gewoon even een praatje maken? Ze zijn 7 dagen per week van 09:00 tot 17:00 uur telefonisch op telefoonnummer  0348 - 46 66 66 bereikbaar.

 

De zilverlijn van het Ouderenfonds
De Zilverlijn is eenbeldienst voor als u behoefte heeft aan een praatje of een goed gesprek. Bel 088 344 2000 of meld u online aan.