Op dinsdag 4 juni werd de Buurthuiskamer Vriezenveen officieel geopend. De Buurthuiskamer is een wekelijkse ontmoeting onder het motto 'De kracht van Samen Zijn'. En, Mijande Wonen is een van de organisaties die hieraan meewerkt.

IJsclub 'Vooruit'
De Buurthuiskamer vind je in de IJsclub 'Vooruit' aan de Schout Doddestraat 28 in Vriezenveen. Iedere dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur is de Buurthuiskamer geopend. Iedereen uit Twenterand is van harte welkom om te komen. Dat mag iedere week of af en toe. Samen optrekken, elkaar ontmoeten en omzien naar elkaar: dat is waar de Buurthuiskamer een bijdrage aan levert. 

 

Samenwerking
Dit initiatief, gericht op het versterken van gemeenschapsbanden, wordt mogelijk gemaakt dankzij een samenwerking tussen verschillende partijen. Meewerkende partijen zijn onder andere Avedan,  Mijande Wonen , Meldpunt Geldzorgen, Stadsbank Oost Nederland, Lichtpunt Twenterand, RIBW, Kleding en Speelgoedbank, Incluzio, De Klup Twente, Evenmens, ZorgAccent, Aveleijn, Bibliotheek Twenterand, Leefrijk, Tactus, Gemeente Twenterand, Voedselbank Twenterand Manna, De Vriezenhof, Carintreggeland, Trivium Meulenbelt Zorg, ZorgSaam Twenterand en de vrijwilligers.

 

Themaweken
Tijdens de verschillende themaweken in het jaar sluiten bovenstaande netwerkpartners aan bij de Buurthuiskamer. Dit biedt de mogelijkheid om inwoners kennis te laten maken met de diverse diensten en ondersteuning die deze organisaties bieden.

 

"We kijken uit naar de toekomstige ontmoetingen en de mooie samenwerkingen die daaruit zullen voortkomen," aldus de initiatiefnemers. "Samen bouwen we verder aan sterke, verbonden gemeenschappen."

Of zoals we bij Mijande Wonen zeggen: Samen maken we het verschil!