Op zaterdag 28 september hebben Geke Kulk Reeringh (gemeente Twenterand) en Gerrit ten Brink (gemeente Dinkelland) de Beste Buur Bokaal gewonnen. De winnaars zijn gekozen uit in totaal 20 inzendingen (13 uit Twenterand en 7 uit Dinkelland).

 

De jury’s in Twenterand en Dinkelland hebben zich gebogen over de inzendingen. Allemaal mooie en soms zelfs ontroerende aanmeldingen die het voor de jury best moeilijk maakten om tot een keuze te komen. Ieder jurylid koos zijn persoonlijke top 3 door punten toe te kennen aan de aanmeldingen. Degene met in totaal de meeste punten won de Beste Buur Bokaal 2019!

 

Wethouder Bart Jan Harmsen van Twenterand is vblij met de vele inzendingen in zijn gemeente: “Niet iedereen heeft familie of vrienden dichtbij en dan is fijn om te merken dat buren voor elkaar klaar staan en elkaar willen helpen.”
 

 “De Beste Buur Bokaal is een prachtig initiatief. Niet voor niets luidt het spreekwoord ‘beter een goede buur dan een verre vriend”, vertelt wethouder Ben Blokhuis. “En Gerrit ten Brink is zo’n goede buur; hij houdt de straat netjes en staat altijd voor zijn buren klaar. Daarom ontvangt hij terecht deze Bokaal. Wij zijn als gemeente trots op mensen als Gerrit ten Brink, evenals de andere genomineerden. Inwoners die omkijken naar elkaar en oprecht vragen ‘hoe is het met jou’. Dat is noaberschap en wanneer kan dit nou beter worden bekroond dan tijdens Nationale Burendag.

 

winnaar-twenterand.jpg

 

“Bij deze prijs gaat het om ‘de stille kracht’; de buur die niet in het middelpunt staat. De buur die het heel normaal vindt om iets voor de ander te doen. Juist die buur verdient het om zo nu en dan in het zonnetje te worden gezet “, licht Melanie Maatman, directeur-bestuurder Mijande Wonen toe

 

High Tea
Alle genomineerden en degenen die ze hadden aangemeld waren uitgenodigd voor de feestelijke uitreiking. Voor de winnaar was er een bokaal en een dinercheque te besteden bij een restaurant uit het eigen dorp. Wethouder Bart Jan Harmsen verzorgde de uitreiking voor de gemeente Twenterand in het Punt in Vroomshoop. Wethouder Ben Blokhuis deed dit voor de gemeente Dinkelland in het Kulturhus in Denekamp. De uitreiking werd afgesloten met een gezellige high tea met alle genomineerden en degenen die hen hadden genomineerd. Alle genomineerden ontvingen bloemen als dank voor het klaar staan voor hun buren.
 

Onze buurvrouw staat dag en nacht voor iedereen klaar: de planten verzorgen, eten maken vooreen zieke buur of de bedden verschonen, ze doet het allemaal met veel liefde.

 

Twents noaberschap
Beste Buur Bokaal is een initiatief van de lokale woningcorporaties, huurdersorganisaties en gemeenten. De samenwerkende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. Een prettig leefklimaat helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap. Want samen willen we een bijdrage leveren om ontmoeting en verbinding tussen mensen in buurten te stimuleren.


 

Uitreiking Beste Buur 2019 Twenterand
Uitreiking Beste Buur 2019 Twenterand
Uitreiking Beste Buur 2019 Dinkelland
Uitreiking Beste Buur 2019 Dinkelland