Beste buren in Twenterand en Dinkelland in het zonnetje gezet.

 

Afgelopen zaterdag op nationale burendag was het dan zover, de uitreiking van de prijzen van de ‘Beste buurbokaal 2022’.  Tot 15 augustus hadden inwoners uit de gemeente Twenterand en Dinkelland de gelegenheid om hun buur te nomineren als Beste Buur.

 

Gezamenlijk initiatief

De Beste Buur Bokaal is een gezamenlijk initiatief van Mijande Wonen, de huurdersraad van Mijande Wonen en de beide gemeenten.
Noaberschap draagt namelijk ban een prettige en veilige woonomgeving. Hierdoor kunnen mensen langer thuis wonen, het draagt bij aan een vertrouwde leefomgeving en het vermindert eenzaamheid. Mensen die zich inzetten voor een fijne buurt, verdienen dan ook extra waardering. Daarom de Beste Buur Bokaal. De Beste Buur Bokaal wordt ook in andere Twentse gemeenten georganiseerd. Alle Twentse woningcorporaties in de 14 gemeenten doen mee aan dit initiatief.


Mooie verhalen
Ook dit jaar kwamen er weer mooie verhalen binnen over buren die veel voor elkaar betekenen. De stille krachten in buurten en wijken.
 

Omdat het moeilijk kiezen was, is dit jaar besloten dat alle genomineerden Beste Buur zijn. Ze zijn afgelopen zaterdag in het zonnetje gezet. Ze kregen een mooie bos bloemen en een pakket met streekgebonden producten, als blijk van waardering. 

 

Jolien Entjes uit Vriezenveen werd in het zonnetje gezet door de buurman, toen Corona uitbrak vroeg ze in de buurt-app wie er boodschappen nodig heeft en ‘zojuist nieuwe aardappelen gerooid’, ook een maaltje buurman?’ 


Denise Gerrits uit Vroomshoop is door haar buurman genomineerd omdat ze altijd klaar staat voor een ander. ‘Je hoeft haar maar te bellen voor oppas en ze staat er meteen’.

 

Jan en Ineke Ekkel uit Vriezenveen genomineerd door het buurmeisje. “Het zijn de liefste buren uit Vriezenveen! Elke dag brengt de buurman de krant en haalt in de herfst de bladeren uit de tuin’ en als we de sleutel zijn vergeten kunnen we toch naar binnen.

 

Johan Weijermars is genomineerd door zijn buurman omdat Johan altijd voor iedereen klaar staat. Heb je iets stuk, dan repareert Johan het. Moet er iets gesnoeid worden, dan helpt hij een handje. Vriendelijkheid kost niets zegt Johan!


Jan Vollenbroek, staat voor iedereen klaar, is bescheiden en vraagt en verwacht niets terug. Hij houdt een oogje in het zeil in de buurt en helpt waar hij kan. Klussen, verstopte leidingen, Jan komt een handje helpen. Een gouden buurman!
 

Kim en Bas Pinkster werden in het zonnetje gezet door hun 85 jarige buurvrouw omdat ze altijd voor haar klaar staan. Ze geeft aan dat ze langer thuis kan blijven wonen omdat ze zulke lieve buren heeft. Of het nu gaat om een blikje open maken, in de tuin helpen, klusjes doen, niets is te veel.
De buurvrouw is slecht ter been en ook in de winter helpen haar buren haar om boodschappen online te bestellen.


Femie Steghuis uit Denekamp werd in het zonnetje gezet door haar buurvrouw omdat ze heel veel doet voor een zieke buurvrouw, ze brengt haar eten en helpt haar met naar bed gaan. Ook zamelt ze kleding in voor mensen in Moldavië die dat nodig hebben.