Sinds kort hebben enkele bussen van Mijande Wonen een AED

Onze vakmannen zijn veel onderweg door ons hele werkgebied. Veel vakmannen staan als vrijwilliger ingeschreven bij Hartslag.Nu. Bij een noodgeval in de buurt ontvangen ze een melding en kunnen ze helpen. In de loop der jaren hebben onze vakmannen vaak meldingen gekregen binnen het werkgebied.

 

Eigen idee

Het idee om een AED in de werkbussen te plaatsen kwam vanuit de vakmannen zelf. In een noodsituatie is het belangrijk om snel een AED bij de hand te hebben. In Nederland hangt op veel plekken al een AED, maar niet overal. Daarom hebben sinds kort een aantal bussen van Mijande Wonen een AED. Er kan altijd een noodgeval plaatsvinden, ook als je onderweg bent. Het is dan belangrijk en fijn om snel een AED te kunnen pakken. De vakmannen volgen jaarlijks een cursus (EHBO/reanimatie) en sommigen zijn privé ook actief bij de (vrijwillige) brandweer. Genoeg redenen voor vakman Nico om de aanvraag voor AED’s in de werkbussen in te dienen.

 

Wat is een AED?  

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok.