Zo’n 20 huurders kwamen op dinsdag 11 juni naar het Kulturhus in Denekamp. Die avond gingen zij met ons in gesprek over het onderhouden en verduurzamen van woningen.


Voordat we in groepen uit elkaar gingen, vertelden een projectleider en de consulent duurzaamheid meer over hoe Mijande Wonen omgaat met het onderhouden en verduurzamen van de woningen. Dit leverde de nodige vragen en reacties op. Onder meer over de salderingsregeling, de mogelijkheden van warmtepompen in appartementengebouwen en vragen over wanneer we welk onderhoud uitvoeren.


Groepen
In 3 kleinere groepen gingen we met de huurders in gesprek op basis van een aantal dilemma’s. Dit zorgde voor het nodige inzicht bij ons én bij de huurders. Waar de een het belangrijk vindt dat de woning goed geïsoleerd is, vind de ander het belangrijker een goede/betere keuken, douche en toilet te hebben. “Dan maar een dikkere trui aan.”


Afsluiting
De avond sloten we gezamenlijk af door kort samen te vatten wat er in de verschillende groepen gezegd is. Een terugkerend onderwerp deze avond (en in de vorige PAMMM-bijeenkomst) was communicatie. Verschillende huurders gaven aan niet altijd een reactie te krijgen van Mijande Wonen. De behoefte om gehoord te worden, is groot.

 

Dinsdag 8 oktober
Dat is dan ook de reden dat op dinsdag 8 oktober het onderwerp ‘communicatie’ is. Die avond organiseren we de 3e PAMMM-bijeenkomst. Dit keer op een locatie in de gemeente Twenterand. Aanmelden kan nu al: pammm-at-mijande.nl. Of bel naar 088 807 07 00.

 

Sfeerverslag
Meer lezen over wat er deze avond besproken is? Klik hieronder op de link om het sfeerverslag te lezen.