Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp bij Mijande Wonen. Door te investeren in duurzaamheid willen wij bijdragen aan een energiezuinig bezit, een groener, gezonder en sociale leefomgeving en het verminderen van onze CO2 uitstoot. Bij verduurzamen kijken we naar verschillende dingen. We willen voor de toekomst beter omgaan met onze leefomgeving maar ook dat het klimaat binnen in en om de woning fijn is. Door gebruik te maken van duurzame energiebronnen zoals de zon en het beter isoleren van woningen kunnen we het gebruik van olie, kolen en gas verminderen. Dat is beter voor het milieu en beter voor de toekomst.

Wij zetten in op toekomstbestendig wonen. Het verduurzamen van de woningen zien we daarom als een belangrijk speerpunt. Een toekomstbestendige woning is namelijk een duurzame woning. Wij willen voor het einde van 2028 alle woningen met E, F of G label hebben verduurzaamd. Dit doen we onder anderen door de woningen te voorzien van een nieuwe dak- en gevelisolatie, ook brengen we  HR++ glas aan in kozijnen en bieden we onze huurders zonnepanelen aan.


Daarnaast leiden de klimaatveranderingen ertoe dat wij bewuste keuzes moeten maken in het ontwerpen en onderhouden van woningen en het gebruik van materialen. Woningen moeten hittestressbestendig worden gemaakt, regenwater moet worden opgevangen en droogte voorkomen.

Energievakmannen met de energiebespaarbus

Wilt u zelf aan de slag met energie besparen? Maar weet u niet goed waar u moet beginnen? Schakel gratis de hulp in van Martin en Frans, onze energievakmannen.

Energievakmannen Martin en Frans rijden rond met de energiebespaarbus. De vakmannen geven u graag wat tips om energie te besparen en brengen gratis energiebesparende maatregelen aan zoals onder anderen radiatorfolie, een waterbesparende douchekop en een tochtstrip. Daardoor kunt u maandelijks besparen op energiekosten.

Een bezoek van de energiebespaarbus is gratis voor huurders van Mijande Wonen. U kunt een bezoek inplannen door te bellen met 088- 807 07 00.

 

 

Veelgestelde vragen over verduurzaming

Bij verduurzamen kijken we naar verschillende dingen. Aan de ene kant willen we voor de toekomst beter omgaan met onze leefomgeving. Aan de andere kant is het ook belangrijk dat het klimaat binnen in de woning comfortabel is.

Door gebruik te maken van duurzame energiebronnen zoals zon en wind en betere isolatie van woningen kunnen we het gebruik van olie, kolen en gas verminderen. Dat is beter voor het milieu en beter voor de toekomst.

Wij zetten in op toekomstbestendig wonen . Het verduurzamen van de woningen zien we daarom als een belangrijk speerpunt. Een toekomstbestendige woning is namelijk een duurzame woning.

De grootste opgave ligt in het bestaande bezit.

Daarnaast leiden de klimaatveranderingen ertoe dat wij bewuste keuzes willen maken in het ontwerpen en onderhouden van woningen en het gebruik van materialen.   

We krijgen regelmatig vragen over wanneer woningen aan de beurt zijn voor verduurzaming. Om goed en efficiënt te kunnen verduurzamen pakken we (vaak) tegelijkertijd hele straten aan. Dat betekent dus dat wij geen 'losse' woningen verduurzamen. Als uw straat of complex aan de beurt is, laten we dit ruim om tijd weten via een brief. In de brief leest u wat we gaan verduurzamen en wanneer.

Zonnepanelen aanvragen

Het is wel mogelijk om een aanvraag te doen voor het plaatsen van zonnepanelen. Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten deze om in stroom. Met zonnepanelen wekt u zelf stroom op, waardoor u minder afhankelijk bent van uw energieleverancier en een lagere energierekening zal krijgen bij hetzelfde gebruik.

Wilt u zonnepanelen aanvragen? Bel dan met 088- 807 07 00. De klantconsulent zal samen met u kijken of dit mogelijk is. Zij kijken onder andere of uw woning al op de planning staat om binnenkort verduurzaamd te worden. Wanneer het mogelijk is biedt Mijande Wonen 10 zonnepanelen aan voor €2,50 per paneel per maand aan in de servicekosten. In totaal zult u dus per maand €25,00 moeten betalen voor de zonnepanelen. In sommige gevallen is het niet mogelijk om 10 zonnepanelen te plaatsen. In dat geval plaatsen wij 8 zonnepanelen en zult u €20,- per maand gaan betalen. Na de aanvraag komt u op de wachtlijst te staan.

 

Staat uw woning nog niet ingepland voor verduurzaming? Wilt u zelf aan de slag met energie besparen? Maar weet u niet goed waar u moet beginnen? Schakel gratis de hulp in van Martin en Frans, onze energievakmannen.

Energievakmannen Martin en Frans rijden rond met de energiebespaarbus. De vakmannen geven u graag wat tips om energie te besparen en brengen gratis energiebesparende maatregelen aan zoals onder anderen radiatorfolie, een waterbesparende douchekop en een tochtstrip. Daardoor kunt u maandelijks besparen op energiekosten.

Een bezoek van de energiebespaarbus is gratis voor huurders van Mijande Wonen. U kunt een bezoek inplannen door te bellen met 088- 807 07 00.

We vervangen enkel glas door dubbel glas tijdens periodieke schilderbeurten. We combineren het schilderen van de woning (buitenkant) dan met het plaatsen van dubbel glas. Het wordt dan gratis vervangen. U kunt ook dubbel glas aanvragen tegen huurverhoging, het gaat dan om een blijvende huurverhoging. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons via mail@mijande.nl of door te bellen naar 088 807 07 00.

 

Het is niet toegestaan om zelf zonnepanelen te plaatsen op uw woning. U mag wel zonnepanelen plaatsen op een eigen aanbouw (geen eigendom van Mijande Wonen).

 

Wij geven geen toestemming voor het zelf (laten) plaatsen van een (hybride) warmtepomp of dergelijke CV- instllatie.
De CV installatie is in onderhoud bij een installateur via Mijande Wonen. Het is ook niet toegestaan om wijzigingen in de installatie aan te brengen.

Wanneer u een airco wilt plaatsen kunt u ons hiervoor toestemming vragen via een ZAV aanvraag (Zelf Aangebrachte Verandering).

Meer hier over leest u hier.

Er zijn mogelijkheden om minder gas te gebruiken. Bijvoorbeeld door niet meer op gas te koken, maar op elekriciteit/inductie. De kans is groot dat er dan een extra (kook)groep moet worden aangebracht in de meterkast. Via een klusformulier kunt u hiervoor toestemming vragen aan ons. Als u akkoord krijgt, mag u dit zelf laten uitvoeren door een erkend installateur (op uw eigen kosten).

Heeft u liever dat Mijande Wonen dit voor u uitvoert? Dat kan, u kunt uw aanvraag hiervoor per telefoon, mail of de website doen. De kosten van de werkzaamheden zijn voor uw eigen rekening.

Meer hier over leest u hier.

 

Wanneer wij de keuken renoveren wordt er standaard een aansluitpunt voor elektrisch koken gemaakt.

|  Ik huur Reparaties en onderhoud