Gisteren deelden wij de voorlopige fasering van de sloopwerkzaamheden met de bewoners van De Oale Bouw. Hieronder op hoofdlijnen de toelichting van de sloopfasering die we samen met de Bewonerscommissie en Beltman Architecten hebben opgesteld:

  • We hebben gekeken naar de plekken waar we meer woningen bouwen dan we slopen en waar we veel woningen tijdelijk verhuren. Zo zorgen we ervoor dat we na nieuwbouw woningen overhouden. Dat is prettig voor bewoners die maar 1 keer willen verhuizen en we kunnen deze woningen gebruiken als wisselwoningen.
  • De kwaliteit van de woningen speelt mee in de volgorde waarin we de woningen slopen. De woningen waar de kwaliteit het minst goed is, zoals aan het begin van de Veenstraat (even kant) en achter in de Borggrevestraat, slopen we bijvoorbeeld als eerst.

De details en wat dat voor de persoonlijke situatie van bewoners betekent, bespreken tijdens de volgende informatiemarkt op 28 januari. Tijdens deze informatiemarkt ontvangen bewoners ook de informatie over de verkaveling, de volledige fasering en de volgorde van de woningtoewijzing en gaan we met bewoners in gesprek over de plattegronden en de uitstraling van de woningen.