Mijande Wonen vindt het belangrijk dat het wonen op het Twentse platteland voor haar huurders betaalbaar blijft.  De woningcorporatie zet verschillende maatregelen in om dit te bereiken.  Zoals fors investeren in duurzaamheid om zo de woonlasten voor huurders te verlagen. Daarnaast zorgt  de woningcorporatie met haar toewijzingsbeleid dat de huurprijs van de woning en het inkomen van een nieuwe huurder goed bij elkaar passen.

 

Verlagen huurprijs
In een aantal gevallen verlaagt Mijande Wonen de huurprijs  als deze te hoog is voor het  inkomen van de woningzoekende. “Dit is voor Mijande dé manier om te zorgen dat er voor elk budget een betaalbare sociale huurwoning beschikbaar is” aldus Erna Mobach Manager Wonen bij Mijande Wonen.

 

Woningen met lagere huurprijs alleen naar laagste inkomens
Mijande Wonen gaat de woningen met een huurprijs tot € 597,30 in 2018 alleen nog verhuren aan woningzoekenden met de laagste inkomens (tot ongeveer € 22.000 per jaar). Voorheen kwamen ook woningzoekenden met een hoger inkomen in aanmerking voor deze goedkopere woningen. Door deze aanpassing zorgt de woningcorporatie  ervoor dat het inkomen beter passend is  bij het de huurprijs van de woning.

 

Meer mogelijkheden voor middeninkomens
Daarnaast biedt de woningcorporatie meer ruimte aan woningzoekenden met een middeninkomen (vanaf ongeveer € 37.000).  Woningzoekenden met een middeninkomen kunnen vanaf 1 januari 2018 in aanmerking komen voor sociale huurwoningen met een huurprijs vanaf  € 650.

 

Informatie voor woningzoekenden
Mijande Wonen maakte een aantal overzichten waarin woningzoekenden snel zien  welke huurprijs in 2018 bij hun inkomen past. Alle overzichten staan op www.mijande.nl/passendtoewijzen.