Mijande Wonen nodigt Denekampers uit mee te denken over woonvisie

Woont u fijn in Denekamp? In hoeverre past uw woning bij uw woonwensen? Op dit soort vragen zoekt woningcorporatie Mijande Wonen antwoord. De corporatie doet onderzoek naar de woonwensen van de inwoners van Denekamp. Het resultaat is een woonvisie, waarmee de woningcorporatie kan (blijven) voldoen aan de woonwensen van haar huurders.

 

Samen maken wij Denekamp

 

Inwoners, ondernemers, gemeente Dinkelland, organisaties en woningcorporatie Mijande Wonen maken samen Denekamp. Inwoners doen dit bijvoorbeeld door actief te zijn in verenigingen of door hun voortuin te onderhouden. De gemeente zorgt voor een goede openbare ruimte en sociale voorzieningen. Mijande Wonen zorgt voor goede en betaalbare woningen, passend bij de vraag van de inwoners van Denekamp.

 

‘Voor een goed plan is de mening van alle inwoners noodzakelijk. Het is voor ons dan ook logisch dat wij bij het maken van plannen de woonwensen van inwoners, zowel huurders als toekomstige huurders, inventariseren en waar mogelijk een plek geven in de woonvisie,’ aldus Erna Mobach, manager Wonen en Vastgoed bij Mijande Wonen.

 

De woningcorporatie betrekt de inwoners op verschillende manieren. Er wordt gestart met een enquête. Via www.onsdenekamp.nl kunnen alle inwoners van Denekamp de enquête invullen en zo hun wensen en behoefte met de woningcorporatie delen.

 

Waarom een woonvisie?
Mijande Wonen ontwikkelt samen met advies bureau Over Morgen een actiegericht visie met behapbare toekomst. Om zo een goede afweging te maken voor toekomstige investeringen.  Verder is dit een podium voor Denekampers om hun wensen, behoeftes en ideeën te laten horen.