Wij vinden het belangrijk dat huren betaalbaar blijft. Mijande Wonen kiest er al langere tijd voor om de huur voor huurders zo laag mogelijk te houden. Daarom wordt de huur voor huurders met de laagste inkomens de laatste jaren met alleen het inflatiepercentage verhoogd. Dat is dit jaar 2,3%. Inflatie is de gemiddelde stijging van de prijzen in Nederland. Daarnaast bepaalde de overheid dat verhuurders dit jaar de huur maximaal met 2,3% mogen verhogen.    

 

Aandacht voor huurders met financiële problemen   
Wij helpen huurders die financiële problemen hebben of verwachten. Dit doen we door samen met de huurder de persoonlijke situatie te bespreken en daar afspraken met elkaar over te maken. Zo kunnen we huurders met financiële problemen helpen en tegelijkertijd kunnen onze plannen voor onderhoud en verduurzamen van onze woningen doorgaan. Heeft of verwacht u financiële problemen?  Neem contact met ons om samen te kijken naar de mogelijkheden.

 

Positief advies Huurdersraad  
Elk jaar maken wij een voorstel voor de huurverhoging en sturen dit voorstel voor advies aan de Huurdersraad; de vertegenwoordiging van de huurders van Mijande Wonen. De Huurdersraad heeft ook dit jaar een positief advies gegeven op ons voorstel. Wel vraagt de Huurdersraad nadrukkelijk om oog te hebben voor de e norm gestegen energieprijzen. In de brief over de huurverhoging vertellen wij dat op onze website tips staan om het energieverbruik te verlagen. We bieden ook aan dat huurders een afspraak met één van onze energiecoaches  kunnen maken. Daarnaast hebben wij toegezegd dat we woningen met slechte energielabels de komende jaren versneld isoleren .  

 

Betaalproblemen? Neem contact met ons op!  
Heeft of verwacht u financiële problemen? Neem dan  contact  met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.  

 

Informatie over de huurverhoging  
In april ontvangt iedere huurder bericht over de huurverhoging die voor zijn of haar woning geldt.  
Meer informatie leest u ook bij de ' veelgestelde vragen over de huurverhoging '.