In en rond woningen zijn allerlei soorten dieren te vinden. Spouwruimten, dakruimten, rolluiken en zelfs de zonnewering zijn ideale plekken voor bijvoorbeeld vleermuizen. De gewone dwergvleermuis is de meest algemene vleermuis in Nederland en eet vooral muggen, kleine torren, micronachtvlinders en andere kleine, vliegende insecten. Vleermuizen zijn nuttige dieren, want veel vleermuizen in uw omgeving betekent minder vervelende en stekende insecten zoals muggen. Door woningrenovatie en nieuwbouw verdwijnen de verblijfplaatsen voor deze vleermuizen steeds vaker.  

 

Het is belangrijk om zorg te dragen voor deze dieren. Daarom voeren we diverse flora en faunaonderzoeken uit om een beeld te krijgen waar en hoeveel vleermuizen er aanwezig zijn.   

Adviesbureau Eelerwoude voert deze onderzoeken voor ons uit. Deze onderzoeken zijn meestal tijdens zonsondergang en gedurende zonsopkomst. Vooral tussen 15 mei en 15 juli en de periode 1 augustus tot en met 15 september. In deze periode lopen en fietsen medewerkers van adviesbureau Eelerwoude rond in de buurt om onderzoek te doen. De onderzoekers dragen tijdens de veldbezoeken hesjes of jassen met het bedrijfslogo van Eelerwoude. Bent u nieuwsgierig? Spreek ze gerust aan om meer te weten te komen over hoe dit onderzoek in zijn werk gaat.