Wij vinden het belangrijk dat iedereen fijn woont en zich thuis voelt thuis en in de buurt. Voor veel mensen hoort bij fijn wonen ook een mooie tuin. Wanneer u planten en struiken in uw tuin heeft staan, is de leefomgeving aantrekkelijker met een vriendelijker straatbeeld. Planten en bomen in de tuin zorgen voor meer schaduw en voor verkoeling in de zomer. Minder bestrating in de tuin zorgt er ook voor dat regenwater beter wegloopt en daardoor voor minder wateroverlast.

 

Een aantal straten in  Twenterand is uitgekozen om mee te doen aan het project ‘de Groene Loper’. De groene loper is een initiatief van de provincie samen met gemeenten.

 

Het idee is om met elkaar groene initiatieven te ontwikkelen in, rond en door Twenterand heen. Samen met de gemeente Twenterand en de bewoners kleuren we de straat groen. Dit betekent dat een aantal bewoners gratis groen kon uitkiezen voor in hun voor- of achtertuin. Donderdag 14 april hebben wij het groen uitgeven in Vriezeveen aan de Harmseweg bij het Folbert. Bijna alle struiken zijn opgehaald. Wij kijken terug op een leuke en succesvolle dag.