Buurtbewoners van de voormalige Mauritsschool in Westerhaar-Vriezenveensewijk maken van het terrein een tijdelijk speelveld voor buurtkinderen. Wendy Oudejans was degene uit de buurt die de eerste stap zette: “Na de sloop van de oude school was het terrein keurig opgeleverd, maar lag er vooral hondenpoep, terwijl er geen honden en geen kinderen op mochten. Dat vond ik vreselijk zonde. Het zou wat mij betreft een prachtig speelterrein kunnen zijn voor onze buurtkinderen. Ik heb uiteindelijk de burgemeester een mail gestuurd en toen is alles in beweging gekomen. We kunnen nu als buurt aan de slag met de inrichting van het terrein en daar ben ik best trots op.”

 

Er is een werkgroep in het leven geroepen om de nodige voorbereidingen te treffen. Deze werkgroep bestaat uit buurtbewoners Henk en Truus Kikkert, Jaap Krikken, Gerrit Botter, Wilco Dekker en de eerder genoemde Wendy Oudejans.

 

 

Actief aan de slag

De werkgroep is actief aan de slag gegaan met een inrichtingsplan voor de locatie op de hoek Asterstraat/Zonnedauwstraat. Een voetbalveld, zandbak, speelheuvel, wilgenhut, vlindertuin en er komt een parkeerplek van graskeien. Er is geen budget voor het plan, maar dat weerhoudt de buurtbewoners er niet van om door te gaan. Vrijwilligers werden ingezet en ze gingen op zoek naar giften en spullen die ze voor niets konden krijgen. De gemeente Twenterand zorgt voor een prullenbak, een bankje en een speeltoestel en Mijande Wonen levert een bijdrage voor het voetbalveld.

 

 

Zaterdag 24 juni was er actie!

De werkgroep stuurde de buurt een nieuwsbrief gestuurd met daarin een uitleg van de plannen. Ook hebben ze buurtbewoners opgeroepen om op zaterdag 24 juni mee te komen helpen met de inrichting van het terrein. Wethouder Engberts nam zaterdag ook een kijkje en ziet in dit initiatief een voorbeeld voor anderen: “Ik ben onder de indruk hoe hier de kracht van de inwoners van Westerhaar-Vriezenveensewijk naar boven komt. Samen maken ze er wat moois van en dit is een mooi voorbeeld voor de rest van de gemeente.”

Wendy Oudejans vindt ook dat de buurt er mooier op wordt: “Je moet wel doorzetten want het gaat niet vanzelf. Maar dit laat wel zien dat als je wat wilt, het ook echt kan en dat vind ik heel belangrijk om mee te geven.”