Inwoners uit Dinkelland en Twenterand kunnen weer een beste buur nomineren. Zeker in een tijd waarin we geconfronteerd worden met het coronavirus zien we hoe belangrijk buren voor elkaar zijn. Heeft u een buur die veel voor u of anderen doet? Nomineer hem of haar dan via de website www.bestebuurbokaal.nl. Nomineren kan tot 1 augustus.

Samen met de gemeente Dinkelland en Twenterand organiseren wij de Beste Buur Bokaal. De samenwerkende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. Een prettig leefklimaat helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap. Want samen willen we een bijdrage leveren om ontmoeting en verbinding tussen mensen in buurten te stimuleren.

Wie komt in aanmerking voor Beste Buur Bokaal?
Alle inwoners uit de Dinkelland en Twenterand komen in aanmerking voor Beste Buur Bokaal. Wel moet iemand worden voorgedragen door (een) buurtbewoner(s). Dat kan heel eenvoudig via www.bestebuurbokaal.nl. Geef ook een motivatie, waarom u vindt dat uw buurman of buurvrouw de Beste Buur Bokaal verdient. Bij de keuze straks is een aansprekende motivatie belangrijk voor de jury. Onderbouw vooral waarom u vindt dat uw buurman of buurvrouw de Beste Buur Bokaal verdient. Maak ook gebruik van voorbeelden. We kijken uit naar bijzondere burenverhalen. Per gemeente is er een jury die de inzendingen beoordeelt en in iedere gemeente wordt de bokaal uitgereikt.

Uitreiking op Burendag
De uitreiking van de Beste Buur Bokaal vindt plaats op 26 september op de jaarlijkse Burendag. Nomineren kan tot 1 augustus. Voor de winnende buur is er een bokaal en een passende prijs.