Mevrouw Van Brande uit Vriezenveen en meneer Schröder uit Agelo ontvangen Beste Buur Bokaal

Op zaterdag 25 september ontvingen mevrouw Van Brande-de Lange (gemeente Twenterand) en meneer Schröder (gemeente Dinkelland) de Beste Buur Bokaal.

De jury’s in Dinkelland en Twenterand hebben zich gebogen over de inzendingen. Allemaal mooie en soms zelfs ontroerende aanmeldingen die het voor de jury best moeilijk maakten om tot een keuze te komen. Ieder jurylid koos zijn/haar persoonlijke top 3 door punten toe te kennen aan de genomineerden. Degene met de meeste punten kreeg de Beste Buur Bokaal 2021.

 

Uitreiking Beste Buur Bokaal 2021

Wethouder Bart-Jan Harmsen ziet dat buren in Twenterand samen dikwijls zorgen voor een fijne buurt om in te wonen. “Aandacht voor elkaar, het bieden van een helpende hand of het maken van een gezellig praatje, dát is noaberschap”, aldus Harmsen. “Het is mooi om te zien dat er in Twenterand veel nominaties waren. De winnaar van de Beste Buur Bokaal, Marietje van Brande-de Lange, staat met raad en daad altijd voor haar buren klaar. Via persoonlijk contact of door het organiseren van activiteiten voor de hele buurt zorgt ze voor saamhorigheid en gezelligheid. Ik feliciteer haar van harte met de verdiende uitverkiezing tot Beste Buur! Ook de andere genomineerden wil ik bedanken voor het noaberschap dat ze uitdragen.”

 

´Noaberschap staat in Dinkelland hoog in het vaandel. Liever een goede buur dan een verre vriend is hier erg toepasselijk”, vertelt wethouder Ben Blokhuis van de gemeente Dinkelland. De oproep om iemand op te geven leverde vele reacties op in Dinkelland. Wethouder Blokhuis: “We hebben mooie inzendingen gekregen en daar zijn we dankbaar voor. Genoeg mensen die een buur eens in het zonnetje wilden zetten. Zo kregen we ook een inzending voor Harrie Schröder. Iemand die zich belangeloos inzet voor eigenlijk iedereen in Agelo, niet alleen de buren. Een betrokken noaber bij de gemeenschap. Een terechte winnaar in 2021.

 

´Het is hartverwarmend om te lezen hoe buren elkaar tot steun zijn. Dit draagt zo bij aan prettig wonen in de buurt. De beste buur bokaal is een mooie gelegenheid deze buren eens extra in het zonnetje te zetten",  licht Melanie Maatman, directeur-bestuurder Mijande Wonen toe.

 

De top 3 genomineerden en de aanmelders waren uitgenodigd voor de feestelijke uitreiking. Voor de winnaar was er een prachtige schaal bokaal gemaakt door een cliënt van AtelierZ (dagbesteding van Aveleijn) en een dinercheque. Wethouder Bart-Jan Harmsen verzorgde de uitreiking voor de gemeente Twenterand in de Johanneshoeve in Westerhaar. Wethouder Ben Blokhuis deed dit voor de gemeente Dinkelland in Dancing Bruins te Saasveld. Alle genomineerden voor de Beste Buur Bokaal ontvingen bloemen als dank voor hun inzet in de buurt.

 

Twents noaberschap

Beste Buur Bokaal is een initiatief van huurdersorganisaties, gemeenten en woningcorporaties. De samenwerkende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. Twents noaberschap helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan een prettige leefomgeving. Want samen willen we een bijdrage leveren om ontmoeting en verbinding tussen mensen in buurten te stimuleren.