Veelgestelde vragen over het woongebied van Mijande Wonen

Mijande verhuurt bijna 5.000 woningen verdeeld over vijftien woonkernen in Noordoost-Twente.

Wij hebben woningen in de gemeente Twenterand en Dinkelland. Het gaat om de plaatsen:

 • Bruinehaar
 • De Pollen
 • Den Ham
 • Denekamp
 • Deurningen
 • Lattrop
 • Noord-Deurningen
 • Ootmarsum
 • Rossum
 • Saasveld
 • Tilligte
 • Vriezenveen
 • Vroomshoop
 • Weerselo
 • Westerhaar-Vriezenveensewijk

Veelgestelde vragen over plaatsen in Gemeente Twenterand

Met ruim 5.915 inwoners is Den Ham een mooi brinkdorp in de gemeente Twenterand. Den Ham is van oorsprong een landbouwdorp en ligt tussen Vroomshoop en het gezellige, toeristische Ommen. Het middelpunt van Den Ham is de Brink met daaromheen gezellige terrasjes en winkels. Aan Den Ham grenzen een aantal unieke bos- en natuurgebieden, zoals het ‘Eerder Achterbroek’, het ‘Eerderbos’ en ‘De Zandstuve’. Hier kunt u heerlijk wandelen en fietsen.

Ook voor uw dagelijkse boodschappen kunt u in Den Ham terecht. Er zijn twee supermarkten en andere winkelvoorzieningen. Dichtbij liggen grotere plaatsen met een uitgebreider winkelaanbod, zoals Ommen, Hardenberg, Nijverdal en Almelo. Den Ham heeft diverse gezellige cafés en restaurants. Het dorp heeft een bloeiend verenigingsleven en een goed aanbod van basisscholen. Er zijn veel sport- en ontspanningsmogelijkheden en andere voorzieningen. Den Ham heeft een goede busverbinding. Elk jaar worden in de zomer de Hammer Brinkdagen gehouden en in de winter het Historisch Schouwspel.

Met ruim 8.732 inwoners is Vroomshoop een middelgroot dorp in de gemeente Twenterand. Vroomshoop ligt tussen Den Ham en Westerhaar-Vriezenveensewijk en heeft een veenkoloniaal karakter. Na de vervening zijn de gronden in gebruik genomen voor de landbouw. Het Overijssels kanaal loopt door het dorp. Daarom wordt Vroomshoop ook wel het Kanaaldorp genoemd. Tussen Vroomshoop en Den Ham ligt het natuurgebied ‘De Zandstuve’. Hier is het heerlijk wandelen en fietsen.

Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u goed in Vroomshoop terecht. Het dorp heeft meerdere supermarkten, warenhuizen en andere winkelvoorzieningen. Met een treinstation en meerdere bushaltes is Vroomshoop goed bereikbaar. Dichtbij het dorp liggen grotere plaatsen als Hardenberg en Almelo. In deze plaatsen is een uitgebreider winkelaanbod. Vroomshoop heeft meerdere basisscholen en er is een middelbare school voor voorbereidend beroepsonderwijs. Ook heeft Vroomshoop verschillende cafés, een restaurant en een bloeiend verenigingsleven. Er zijn veel sport- en ontspanningsmogelijkheden, een theater waar culturele evenementen worden gehouden en andere voorzieningen. In de zomer vindt elk jaar de Kuiermarkt plaats. Vroomshoop heeft een actieve carnavalsvereniging. Dankzij de bereikbaarheid en verschillende voorzieningen is Vroomshoop een aantrekkelijke plaats om te wonen en te werken.

Met ruim 13.927 inwoners is Vriezenveen de grootste woonplaats in Twenterand. Van oorsprong was Vriezenveen een handelsdorp, waarbij vooral handel werd gedreven met het Russische Sint Petersburg. Vriezenveen staat bekend om haar lengte (uitstrekking) en ‘brinken’. Dit was vroeger een stuk grond naast de boerderij. In de loop van de jaren zijn mensen achter elkaar op hetzelfde stuk grond gaan wonen. Daarom is de brink nu het oprit naar de achterliggende woningen. Bij Vriezenveen ligt het unieke landschap- en natuurgebied ‘Engbertsdijksvenen’, met zeldzame dieren en planten. Een mooi gebied voor een wandeling of fietstocht.

Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u goed in Vriezenveen terecht. Het dorp heeft meerdere supermarkten, drogisterijen en andere winkelvoorzieningen. Het gemeentehuis van gemeente Twenterand ligt in het centrum van Vriezenveen. Dichtbij Vriezenveen ligt Almelo. Vriezenveen ligt aan de N36, waardoor u binnen een half uur in Hardenberg, Hengelo of Enschede bent. In deze steden is een uitgebreider winkelaanbod. Vriezenveen kent verschillende gezellige cafés en restaurants en heeft een bloeiend verenigingsleven. Er zijn verschillende sport- en ontspanningsmogelijkheden. Elke zomer is de ‘Vjennedag’ en aan het einde van de zomervakantie de boerenmarkt. Het jaarlijkse Randrock wordt de dag na Hemelvaart gehouden. Verder is er een weekmarkt. Het Twents Oorlogsmuseum is ook een bezoek waard.  Vriezenveen heeft een goede bus- en treinverbinding. Door een breed aanbod van winkels, scholen, bedrijven en een treinstation is Vriezenveen een aantrekkelijke plaats om te wonen en werken.

De Pollen is een kleine buurtplaats in de gemeente Twenterand met ruim 520 inwoners. De Pollen grenst aan Vriezenveen en heeft een veenkoloniaal karakter. Het unieke landschap- en natuurgebied ‘Engbertsdijksvenen’, met zeldzame dieren en planten is dicht in de buurt. Hier kunt u fijn wandelen en fietsen.

Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht in Vriezenveen. In Vriezenveen is een breed aanbod van winkels, scholen en bedrijven. Dichtbij Vriezenveen liggen Almelo en Hardenberg. In deze steden is een uitgebreider winkelaanbod. Vriezenveen heeft  een goede bus- en treinverbinding.

Bruinehaar is een buurtschap met 145 inwoners in de gemeente Twenterand. Bruinehaar ligt midden in een groot heidegebied en grenst aan Langeveen. U kunt heerlijk wandelen en fietsen in het dichtbij zijnde unieke landschap- en natuurgebied ‘Engbertsdijksvenen’. Het is heerlijk wandelen en fietsen in de omgeving.

Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u terecht in Vriezenveen op vijf kilometer afstand. In Vriezenveen is een breed aanbod van winkels, scholen en bedrijven. Dichtbij Vriezenveen liggen Almelo en Hardenberg. In deze steden is een uitgebreider winkelaanbod. Vriezenveen heeft een goede bus- en treinverbinding.

Met ruim 4.810 inwoners is Westerhaar-Vriezenveensewijk een klein dorp in het hart van Twenterand. Het dorp ligt tussen Vriezenveen en Vroomshoop. De historie van het tweelingdorp Westerhaar-Vriezenveensewijk begint aan het eind van de 19e eeuw. Het dorp is van oorsprong voor een deel een agrarisch dorp en voor een deel een veendorp. Het unieke landschap- en natuurgebied ‘Engbertsdijksvenen’ is dichtbij. Hier kunt u fijn wandelen en fietsen.

Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u in Westerhaar-Vriezenveensewijk terecht. Er is één supermarkt en een redelijk winkelaanbod. Westerhaar-Vriezenveensewijk ligt langs de N36 en heeft een goede busverbinding. Hierdoor bent u makkelijk en snel in de steden Hardenberg en Almelo met een uitgebreider winkelaanbod. In Westerhaar zijn verschillende basisscholen. De plaats heeft verschillende sport- en ontspanningsmogelijkheden. In wijkgebouw De Klaampe vindt met verschillende faciliteiten en activiteiten het verenigingsleven plaats. Het Veenmuseum is beslist de moeite waard.

Veelgestelde vragen over plaatsen in gemeente Dinkelland

Met ruim 9000 inwoners is het gezellige Denekamp een middelgroot dorp in de gemeente Dinkelland. Het dorp ligt aan de rivier de Dinkel. Denekamp is ontstaan op een plek waar men buiten bereik was van het overstromingswater van de Dinkel. Het dorp is van oorsprong een landbouwdorp. De schitterende omgeving nodigt uit om te wandelen en te fietsen. Het mooie Landgoed ‘Singraven’ is op fietsafstand.

Door een breed aanbod van winkels, scholen, bedrijven is Denekamp een aantrekkelijke plaats om te wonen, werken en recreëren. Denekamp heeft een gezellig centrum met verschillende cafés en restaurants. Denekamp heeft een bloeiend verenigingsleven. Er zijn tal van sport- en ontspanningsmogelijkheden en andere voorzieningen. Het gemeentehuis van de gemeente Dinkelland zit in het centrum van Denekamp. Er is een goede busverbinding. Denekamp ligt dichtbij de steden Oldenzaal en Enschede. Met Pasen zijn er traditionele paasgebruiken in Denekamp. Dit begint met ‘eiergaddern’ op Palmzondag en hout halen op paaszaterdag. Op eerste paasdag vinden het ‘paasstaakslepen’ en het paasvuur plaats. Klootschieten en midwinterhoornblazen zijn oude tradities die erg populair zijn. Wanneer er sneeuw ligt kunt u in de omgeving van Denekamp langlaufen over uitgezette routes. Denekamp heeft een actieve carnavalsvereniging.

Met ruim 4500 inwoners is Ootmarsum een mooi en toeristisch kunstenaarsstadje in het hart van Dinkelland. Rond 1300 werd aan Ootmarsum stadsrecht gegeven. Ootmarsum is van oorsprong een akkerbouwstadje. Ootmarsum grenst aan het natuurgebied het ‘Springendal’. Hier is het heerlijk fietsen en wandelen. 

Ootmarsum is een aantrekkelijke plaats om te wonen. In het gezellige centrum kunt u terecht voor uw dagelijkse boodschappen. Hier vindt u ook verschillende gezellige cafés en restaurants. Ootmarsum heeft een bloeiend verenigingsleven en heeft verschillende sport- en ontspanningsmogelijkheden en andere voorzieningen. Er is een basisschool en een goede busverbinding. Ootmarsum ligt niet ver van Oldenzaal. Hier vindt u een uitgebreider winkelaanbod.  Er zijn veel bezienswaardigheden in Ootmarsum, zoals de vakwerkhuizen, diverse galerieën, ateliers en de jaarlijkse fuchsiashow. Met Pasen wordt het ‘Vlöggeln’ gevierd. De ‘poaskearls’ maken daarbij een rondgang om de kerk, zingen paasliederen en lopen in een lange rij hand-in-hand het stadje door. Elke zomervakantie wordt de ‘siepelmarkt’ gehouden. Ootmarsum heeft een actieve carnavalsvereniging.

Met ruim 3000 inwoners is Weerselo een mooi dorp in de gemeente Dinkelland. Het is hier prettig wonen. Weerselo is ontstaan uit het dorpje ‘Het Stift’. Het Stift heeft een beschermd dorpsgezicht. U kunt heerlijk wandelen en fietsen op het Twentse platteland.

Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u prima in Weerselo terecht. In het kleine centrum rond ‘Het oude gemeentehuis’ vindt u verschillende winkels. Ook zijn er meerdere gezellige cafés en restaurants in de buurt. Weerselo heeft een bloeiend verenigingsleven. Er zijn verschillende sport- en ontspanningsmogelijkheden en andere voorzieningen. Er is een basisschool en een busverbinding. Weerselo ligt op 15 kilometer van Oldenzaal. Hier vindt u een uitgebreider aanbod aan winkels en horeca. De Weerselose markt is een begrip in Weerselo. Deze wekelijkse markt trekt veel mensen aan. Weerselo heeft een actieve carnavalsvereniging.

Met ruim 2320 inwoners is Rossum een leuk kerkdorp in de gemeente Dinkelland. Rossum ligt ten noorden van Oldenzaal. In 2005 vormde het dorp het toneel voor een deel van de opnamen van de eerste serie van 'Van Jonge Leu en Oale Groond'. In de omgeving van dit rustige dorp kunt u heerlijk wandelen en fietsen.

Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u ook in Rossum terecht. Rossum ligt een paar kilometer van Oldenzaal verwijderd. In Oldenzaal vindt u een uitgebreider winkelaanbod. Er zijn meerdere gezellige cafés en restaurants in de buurt. Rossum heeft een bloeiend verenigingsleven en een actieve carnavalsvereniging. Er zijn verschillende sport- en ontspanningsmogelijkheden en andere voorzieningen. Er is een basisschool en een busverbinding.

Met ruim 740 inwoners is Tilligte een klein dorp in de gemeente Dinkelland. Het dorp ligt midden in het mooie Twentse landschap tussen de plaatsen Ootmarsum en Denekamp. Rondom het dorp zijn veel wandel- en fietsroutes te vinden. In het dorp is een basisschool, verschillende winkels en horeca te vinden. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in de plaatsen Ootmarsum of Denekamp. Tilligte ligt op twaalf kilometer van Oldenzaal. Hier vindt u een uitgebreider aanbod aan winkels en horeca. Het dorpsfeest vindt ieder jaar in het derde weekend van september plaats. Ook vindt er jaarlijks een Oldtimerdag en ‘Klootschietmarathon’ plaats. Het dorp is met de bus bereikbaar. 

Met ruim 1000 inwoners is Lattrop, samen met het gehucht Breklenkamp een klein dorp in de gemeente Dinkelland. Het dorp ligt midden in het mooie Twentse landschap nabij de Duitse grens. Rondom het dorp en in natuurgebied ‘De Bergvennen’ zijn veel wandel- en fietsroutes te vinden. Het dorp heeft onder andere een basisschool en enkele winkels. Ook heeft het dorp een aantal leuke bezienswaardigheden. Het dorp is met de bus bereikbaar. Lattrop ligt op 15 kilometer van Oldenzaal. Hier vindt u een uitgebreider aanbod aan winkels en horeca. Ook winkelen in het Duitse Nordhorn is een aanrader.

Met ruim 1680 inwoners is Saasveld een klein dorp in de gemeente Dinkelland. Het dorp ligt midden in het mooie Twentse landschap tussen de plaatsen Weerselo en Borne. Rondom het dorp zijn veel wandel- en fietsroutes te vinden. Het dorp heeft onder andere een basisschool en enkele winkels. Midden in het dorp is discotheek ‘Dancing Bruins’ te vinden. Aan het begin van de zomer worden de jaarlijkse Zomerfeesten georganiseerd. Het dorp is met de bus bereikbaar. Saasveld ligt op tien kilometer van Oldenzaal. Hier vindt u een uitgebreider aanbod aan winkels en horeca.

Met ruim 1900 inwoners is Deurningen een klein dorp in de gemeente Dinkelland. Het dorp ligt midden in het mooie Twentse landschap tussen de plaatsen Hengelo en Oldenzaal. Rondom het dorp zijn veel wandel- en fietsroutes te vinden. In het dorp is een basisschool, verschillende winkels, horeca en sportvoorzieningen te vinden. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in de steden Hengelo of Oldenzaal. Het dorp is met de bus bereikbaar. In de bouwvak vindt het jaarlijkse dorpsfeest ‘Fancy Fair’ plaats. Deurningen ligt op vijf kilometer van Oldenzaal. Hier vindt u een uitgebreider aanbod aan winkels en horeca.

Met ruim 1020 inwoners is Noord Deurningen een klein dorp in de gemeente Dinkelland. Het dorp ligt midden in het mooie Twentse landschap nabij de Duitse grens en de plaats Denekamp. Rondom het dorp zijn veel wandel- en fietsroutes te vinden. In het dorp is een basisschool, verschillende winkels en horeca te vinden. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u in het dorp zelf terecht. Het dorp is niet met het openbaar vervoer bereikbaar. Het dichtstbijzijnde busstation ligt in Denekamp op ongeveer twee kilometer afstand. Noord Deurningen ligt op 20 kilometer van Oldenzaal. Hier vindt u een uitgebreider aanbod aan winkels en horeca. Ook winkelen in het Duitse Nordhorn is een aanrader.

Dit is het werkgebied van Mijande Wonen. Woningen in Aadorp worden per 1 januari 2018 verhuurd door Beter Wonen in Almelo.