Energiezuinig wonen in Passiefwoningen Broekmaten

In 2016 zijn zeven huurwoningen in De Broekmaten in Den Ham gerenoveerd tot passiefhuizen. Een passiefhuis is een zeer energiezuinige, gezonde en comfortabele woning. Een energiezuinige woning die met kop en schouders boven Energielabel A uitsteekt.

De energierekening gaat omlaag

De energiekosten voor de passiefwoningen aan de Broekmaten gaan omlaag. Dit komt door:

  • dak- en gevelisolatie
  • dubbel glas
  • zonnepanelen
  • ventilatie met warmteterugwinning

Een ‘nieuwe’ woning zonder te verhuizen

In plaats van nieuwe muren metselen zijn er met een kraan ineens nieuwe gevels geplaatst. Hierdoor ziet de woning er binnen vijf dagen aan de buitenkant compleet anders uit. Terwijl er aan de binnenkant geen ruimteverlies is. Resultaat is dat het in de woning zomers aangenaam koel is en ’s winters lekker warm. Het klimaat in de passiefwoning is gezond en comfortabel.

Onze huurders zijn tijdens de werkzaamheden in de woning gebleven

Tijdens de renovatie konden mensen blijven wonen. Koken, douchen en slapen kon gewoon.  Eind mei werd begonnen met de werkzaamheden. De woningen zijn net na de bouwvakvakantie opgeleverd. Op 23 september 2016 sloten de bouwers en de buurt, onder het genot van een hapje en drankje, de bouw af. Wij bedanken alle bewoners voor hun medewerking tijdens deze ingrijpende verbouwing.

Deze passiefwoningen zijn ontstaan door een unieke samenwerking

De renovatie van de passiefwoningen was in handen van Built4U die een betaalbare renovatiemethode; een met NOM-keur bekroond concept ontwikkelden. Vernieuwend voor de renovatiemarkt. In korte tijd wordt een complete woning gerenoveerd met prefab bouwproducten. Built4U garandeert een energiezuinige woning volgens de principes van passief bouwen, met een minimale energievraag en maximaal wooncomfort.

Built4U en Mijande Wonen dragen hiermee hun steentje bij aan de energiedoelstellingen van Nederland en Europa.